O nama

Priča o Džekosu počela je davne 1994. godine kada se s puno entuzijazma i odricanja, s jasnim ciljevima i vrijednim ljudima krenulo u budućnost. Od tada do danas, razvoj Džekosa postao je prepoznatljiv po visokim referencama i bogatoj tradiciji građenja na prostorima Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Uz osnovnu djelatnost građenja, stvarali smo i vrhunske građevinske stručnjake, privržene struci, čijim su zaslugama nastala brojna vrhunska ostvarenja savremene arhitekture, na zadovoljstvo domaćih i inostranih investitora i kupaca.

Džekos tokom proteklih  godina, prema finansijskim podacima na kraju svake poslovne godine bilježi stalan rast ukupnog prometa te broja zaposlenih. Pokazatelji koji su omogućili da se ostvare ovakvi rezultati temelje se na iskazanoj dobiti, novoostvarenoj vrijednosti, ukupnim prihodima i radnoj produktivnosti zaposlenika firme. Naročito smo zadovoljni ovim rezultatima u proteklom razdoblju jer je niz građevinskih firmi zbog lošeg stanja u privredi i pada investicija ostvarilo pad proizvodnje, a dio je  prestao poslovati.

Predstavljamo jedno od vodećih imena u građevinskoj industriji, a svojim klijentima nudimo cjelokupnu uslugu od gradnje, projektovanja, inžinjeringa, vođenja projekta te stručnog tehničkog nadzora. Preko 150  iskusnih zaposlenika i stručnjaka garancija su kvalitetnog preuzimanja i izvršavanja svih navedenih poslova.

Tokom svog postojanja, izgradili smo veliki broj objekata. Tu su veliki industrijski projekti, javni i kulturni sadržaji te stambeno – poslovni objekti. Vrijedno je spomenuti samo neke od njih: Izgradnja stambeno – poslovnog objekta H lamela 1 na Dobrinji sa vanjskim  uređenjem, parkingom i garažom, Izgradnja stambeno-poslovnog objekta  E lamela  na Dobrinji sa vanjskim uređenjem,parkingom i garažama, Izvođenje radova na izgradnji i vanjskom uređenju  poslovnog objekta sjedišta Službe za poslove sa strancima, Obnova kuća oštećenih u poplavama – Maglaj i Sanski Most, Izvođenje radova na hidrotehničkom objektu H2, projekat Izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica Vlakovo Tarčin,Podionica Suhodol – Tarčin, Izgradnja hidrotehničkog tunela “Ribnica”(P.K.Vrtilište) po modelu “Ključ u ruke”, Uklanjanje rashladnog tornja RT2 u Podružnici TE “Tuzla”, Izgradnja donje i gornje stanice Trebevićke žičare, Obnova Kulturnog Centra u Trebinju, Izvođenje radova na izgradnji stambeno poslovnog objekta Dijamant sa garažama i vanjskim uređenjem i mnogi drugi.

Primjenom standarda ISO 9001, koji zahtjeva stroge kriterije uređaja, opreme i sisteme u svim fazama gradnje, osigurava se kvaliteta koja pretpostavlja vrlo odgovornu uključenost svih sudionika u procesu rada.

Uz navedene standarde kvalitete, jedno od temeljnih načela poslovanja našeg Društva je i očuvanje okoliša, energetska učinkovitost i prevencija onečišćenja. S ciljem što efikasnije brige o okolišu, naše Društvo je uvelo sistem upravljanja okolišem prema normi OHSAS 18001:2007 koji se primjenjuje na projektovanje, inžinjering i izgradnju svih vrsta objekata.

U Džekosu vrijedi pravilo da se samo na čvrstim temeljima gradi trajna i kvalitetna građevina. Isti princip vrijedi i u svim poslovnim odnosima, pa ne iznenađuje da nam se investitori ponovo vraćaju, svjesni da poslovanje s Džekosom ne predstavlja rizik. Uzajamno povjerenje, opredijeljenost za kvalitetu i dobra saradnja okosnica su svih naših dosadašnjih uspjeha, ali i garancija za budućnost.